GYIK

Ha pontosan tudja, hogy kérdése milyen témát érint, válaszon az alábbi kategóriák közül.

Eredmények:
Q (334): Mi az a Dr. Debug és hogy segíti ezek a kódok a hibaelhárítást?(2/1/2013)
A:A Dr. Debug különböző kódokkal jelöli a rendszerben előforduló hibákat. Az alábbi ábra segítségével értelmezheti a Dr. Debug kódokat és elvégezheti a hibaelhárítást.
KódLeírás
00Ellenőrizze, hogy processzor megfelelően van-e behelyezve, majd ürítse a CMOS-t.
0dVGA-kártyával, memóriával vagy más eszközökkel kapcsolatos probléma. Törölje a CMOS-t telepítse újra a memóriát és videokártyát és távolítson el minden USB vagy PCI eszközt.
01 - 54 (except 0d), 5A- 60Memóriával kapcsolatos probléma Telepítse újra a memóriát és a processzort majd ürítse a CMOS-t Ha a probléma továbbra is fennáll, csak egy memóriamodult helyezzen be vagy próbáljon meg más memóriamodulokat használni.
55Memória nem érzékelhető Helyezze be újra a memóriát és a processzort. Ha a probléma továbbra is fennáll, csak egy memóriamodult helyezzen be vagy próbáljon meg más memóriamodulokat használni.
61 - 91Lapkészlet inicilaizációs hiba. Nyomja meg a reset gombot vagy ürítse CMOS-t.
92 - 99PCI-Express eszközökkel kapcsolatos probléma. Telepítse újra a PCI-Express eszközöket vagy próbálja azokat másik foglalatba helyezni. Ha a probléma továbbra is fennáll, távolítsa ez az összes PCI-Express eszközt vagy próbáljon másik videokártyát használni.
A0 - A7IDE vagy SATA eszközökkel kapcsolatos probléma. Telepítse újra a az IDE és SATA eszközöket. Ha a probléma továbbra is fennáll, ürítse a CMOS-t és próbálja meg eltávolítani az összes SATA eszközt.
b0Memóriával kapcsolatos probléma. Helyezze be újra a memóriát és a processzort. Ha a probléma továbbra is fennáll, csak egy memóriamodult helyezzen be vagy próbáljon meg más memóriamodulokat használni.
* X79 modellek esetében: pórbálja a áthelyezni a memóriát a DDR3 A1, B1, C1 és D1 foglalatokba.
b4USB eszközökkel kapcsolatos probléma. Próbálja eltávolítani az összes USB eszközt.
b7Memóriával kapcsolatos probléma. Telepítse újra a memóriát és a processzort majd ürítse a CMOS-t Ha a probléma továbbra is fennáll, csak egy memóriamodult helyezzen be vagy próbáljon meg más memóriamodulokat használni.
d6VGA-kártya nem ismerhető fel. Ürítse a CMOS-t majd próbálja újratelepíteni a VGA-kártyát. Ha a probléma továbbra is fennáll helyezze a videokártyát másik foglalatokba, vagy használjon másik videokártyát.
d7A billentyűzet és egér nem ismerhető fel. Próbálja újratelepíteni a billentyűzetet és egeret.
d8Érvénytelen jelszó.
FFEllenőrizze, hogy processzor megfelelően van-e behelyezve, majd ürítse a CMOS-t.