Wat is ASRock instant flash?

ASRock instant flash is een exclusief en zeer gebruiksvriendelijk BIOS flash programma ontwikkeld door ASRock. Het is ingebakken in een flash ROM welke word gebruikt om de BIOS te updaten zonder gebruik te hoeven maken van een OS zoals MS-DOS of Windows

Hoe gebruik ik ASRock instant flash?

ASRock instant flash is uitermate gebruiksvriendelijk. U kunt de instant flash utility simpelweg benaderen door op de F2 toets te drukken tijdens het opstarten van uw systeem. U komt hiermee uit in het BIOS, waarna u kunt navigeren naar het tabblad SMART waar u instant flash terugvind.
Of, u kunt ook direct op F6 drukken om de instant flash utility op te starten wanneer u deze op de pagina zag.

Eigenschappen

Als instant flash eenmaal is opgestart zal deze automatisch alle drives zoals USBsticks en hardeschijven, of zelfs floppydisks doorzoeken naar nieuwe BIOS versies voor uw systeem. In plaats van u alle BIOS files te tonen zal instant flash u enkel de voor uw systeem relevante BIOS files tonen. Als voorbeeld, u heeft meerdere BIOS bestanden op uw media opgeslagen, maar u moet enkel een P45 moederbord flashen. De instant flash utility zal dan enkel de bios files laten zien geschikt voor het P45 moederbord. Deze unieke functie stelt u in staat om makkelijk de juiste BIOS versie te selecteren zonder dat u alle data moet doorlopen voordat u de juiste gevonden heeft.
Instant flash laat enkel de BIOS files zien die relevant zijn
Klik en flash!

ASRock instant flash vergeleken met andere BIOS flash utility

ASRock Instant Flash - slechts 2 simpele stappen om um BIOS te flashen

1. zet automatisch de relevante BIOS files op een rijtje.
2. laat enkel relevante BIOS files zien voor het gebruikte moederbord. Als voorbeeld, de utility laat enkel P45 BIOS files zien voor een ASRock P45 moederbord.

GA-merk Q-Flash - verschillende stappen voor het BIOS flashen

1. start de BIOS flash utility.
2. selecteer “update BIOS from drives”.
3. selecteer elke media driver stuk voor stuk.
4. alles bestanden uit de mediadragers worden getoond.
5. zoek de juiste BIOS file voor uw moederbord.
Note: het kan makkelijk gebeuren dat u de verkeerde file kiest.
Teveel stappen om de BIOS te updates.
Note: niet alle moederborden ondersteunen ASRock instant flasg, update alstublieft uw BIOS naar de nieuwste versie vanaf de officiële ASRock website: www.asrock.com
Waarschuwing:
Wij raden gebruikers aan om de BIOS niet te updaten als het systeem goed werkt. Voor alle schade die is voortgekomen uit het niet correct downloaden of flashen van de BIOS is ASRock in geen enkele manier verantwoordelijk.