Mi az ASRock Instant Flash?

Az ASRock egyedülálló ASRock Instant Flash segédprogramja a leginkább felhasználóbarát BIOS-flash segédprogram. A Flash-ROM-ba , melynek segítségével a rendszer BIOS-ának frissítése anélkül végezhető el, hogy belépnénk egy operációs rendszerbe, mint a Windows, vagy DOS.

Hogyan használja az ASRock Instant Flash-t?

Az ASRock Instant Flash kiemelkedően felhasználóbarát. Ha be kíván lépni az Instant Flash-ba akkor a POST (Power-On Self Test - Bekapcsolási Önteszt) során nyomja meg az <F2> billentyűt, így a BIOS setup menübe jut. Az alkalmazás indításához válassza ki azt a Smart menüből.
Az Instant Flash alkalmazást közvetlenül is elérheti erről az oldalról az F6 billentyű lenyomásával.

Tulajdonságok

Az ASRock Instant Flash indítása után, az automatikusan észleli a háttértároló eszközöket (USB-háttértárolók, merevlemezek, vagy akár lemezmeghajtó) és megkeresi az Ön rendszerének megfelelő BIOS-t. Ahelyett, hogy felajánlaná az összes megtalált BIOS-t az Instant Flash csak azokat a BIOS-okat listázza melyek megfelelnek az Ön alaplapjának. Például ha az ön eszközein számos alaplapi BIOS verzió megtalálható, de Ön a csak a P45-ös alaplapjának frissítését végzi, az Instant Flash csak P45-ös BIOS verziókat ajánlja fel. Ennek az egyedi funkciónak köszönhetően könnyen kiválaszthatja a megfelelő BIOS verziót anélkül, hogy az egész adathalmazt átnézné.
Az Instant Flash csak azon verziókat kínálja fel, melyek megfelelőek az Ön alaplapmodelljéhez.
Csak egy kattintás és már el is kezdheti a BIOS frissítést!

Az ASRock Instant Flash összehasonlítva más Flash BIOS segédprogramokkal

ASRock Instant Flash - A BIOS frissítése két egyszerű lépésben végrehajtható

1. Automatikusan kiválasztja a megfelelő BIOS-t az USB háttértárolókról, merevlemezekről, vagy akár lemezmeghajtókról.
2. Csak azon BIOS verziókat kínálja fel melyek megfelelőek az Ön alaplapjához. Például, az alkalmazás ASRock P45 alaplap esetén a P45 BIOS-t ajánlja fel.

GA-brand Q-Flash - A BIOS frissítéshez számos lépést kell elvégezni

1. Belépés a Flash segédprogramba.
2. BIOS frissítés kiválasztás a háttértárolókról.
3. A háttértárolók egyenkénti kiválasztása.
4. A háttértárolókon található összes fájl listázásra kerül.
5. Ezekből kell kiválasztani az alaplaphoz megfelelő BIOS verziót.
Megjegyzés: Könnyen előfordulhat, hogy nem a megfelelőt választja.
A BIOS frissítéshez túl sok lépést kell végrehajtani!
Megjegyzés: Nem mindegyik ASRock alaplap rendelkezik ASRock Instant Flash támogatással, kérjük először frissítse BIOS-át az ASRock hivatalos weboldaláról: www.asrock.com
Figyelmeztetés:
Amennyiben rendszere megfelelően működik, nem javasoljuk BIOS frissítés elvégzését. Az ASRock® nem vállalja a felelősséget a nem megfelelően elvégzett BIOS frissítésből eredő károkért.